Menu

Dilara Bilgic (Adiyaman, 2002) is schrijver, spreker en studeert psychologie. Gedreven door de Honorable Mention die ze in 2019 voor een essay over introspectie won (Nederlandse Filosofie Olympiade), verdiepte ze zich verder in de (politieke) filosofie. Zij rondde in 2020 haar gymnasiumopleiding cum laude af. In datzelfde jaar verscheen haar debuut ‘De Black Box Democratie’ (Boom uitgevers), een politiek-filosofische analyse van de democratie in Nederland.

Er is weinig aan te merken op zo’n stevig in elkaar gezet, soepel geschreven filosofisch essay. Het boek smaakt naar meer.’’ Trouw 

Na het verschijnen van haar debuut trok het boek de aandacht van Mark Rutte en werd zij uitgenodigd voor een gesprek in het Torentje.

Dames en heren, dit boek, van harte aanbevolen.’’ Mark Rutte

Dilara schrijft momenteel aan een tweede boek bij uitgeverij Pluim, geeft daarnaast lezingen en werkt aan projecten. Zo rondde ze in mei 2021 een Europees project in samenwerking met De Balie, Forum on European Culture en Nieuwe Helden af. De bundel behorend bij het project is overhandigd aan het Europees Parlement.